12. kesäkuu 2003 21:00 kategoriassa Pörssitiedotteet
Nokian Renkaat Oyj Lehdistötiedote 13.6.2003 klo 10.15

NOKIAN RENKAAT OSTI PINNOITUSTEHTAAN PIETARISTA JA ORGANISOI UUDELLEEN PINNOITUSTOIMINTAANSA POHJOISMAISSA


Nokian Renkaat on ostanut Pietarista Euroban-dag -nimisen pinnoitustehtaan. Lisäksi yhtiö organisoi uudelleen pinnoitustoimintojaan Pohjoismaissa perustamalla uuden tulosyksikön vastaamaan koko konsernin pinnoitusmateriaalien liiketoiminnasta.

Nokian Renkaiden ostaman pinnoitustehtaan liikevaihto vuonna 2002 oli 0,5 miljoonaa euroa, ja se pinnoittaa vuodessa noin 2000 kuorma-autonrengasta. Myyjänä oli Vuoksen Kumi Oy. Tehdas on toiminut Pietarissa vuodesta 1994 alkaen ja sen palveluksessa on 11 henkilöä.

Yritysoston avulla Nokian Renkaat vahvistaa asemiaan Venäjällä, missä uusien kuorma-autonrenkaiden ja niiden pinnoitteiden myynti kasvaa voimakkaasti.

Pinnoitusmateriaalien liiketoiminnot keskitetään

Nokian Renkaat perustaa uuden tulosyksikön vastaamaan pinnoitus- materiaalien tuotannosta ja liiketoiminnasta. Uusi yksikkö aloittaa toimintansa ensi vuoden alussa, ja siihen siirtyvät pinnoitusmateriaalien valmistus, Vianor-rengasketjuun kuuluva pinnoitustoiminta sekä niihin liittyvät ostotoiminnot.

Pinnoitusmateriaalien toimintojen keskittämisen tavoitteena on tehostaa yhtiön kilpailukykyä Pohjoismaissa, joissa pienet pinnoittamot yhä useammin lopettavat tai keskittävät toimintojaan. Lisäksi muutos kirkastaa rengasketju Vianorin roolia tuotteiden ja palvelujen myyjänä ja markkinoijana.

Koko Vianorin pinnoittamojen henkilöstö Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa siirtyy uuden tulosyksikön palvelukseen. Pinnoittamoissa työskentelee Suomessa 45, Ruotsissa 65 ja Norjassa 7 henkilöä. Uudessa tulosyksikössä työskentelevät myös Nokian Renkaiden Nokian tehtaalla toimivan Nokian Noktop -pinnoitusmateriaalien valmistuksen 12 henkilöä. Uuden tulosyksikön johtajan rekrytointi on parhaillaan käynnissä.

Nokian Renkaat Oyj

Raila Hietala-Hellman
viestintäjohtaja

Lisätietoja: toimitusjohtaja Kim Gran, Nokian Renkaat Oyj,
puh. (03) 340 7336 ja toimitusjohtaja Seppo Kupi,
Vianor Holding Oy, puh. (03) 340 7634 / 0500-551 374