19. joulukuu 2002 22:00 kategoriassa Pörssitiedotteet
Nokian Renkaat Oyj Pörssitiedote 20.12.2002 klo 8.30

NOKIAN RENKAAT JA AMTEL SOPIMUKSEEN YHTEISYRITYKSESTÄ


Nokian Renkaat Oyj ja venäläinen Amtel Holdings B.V. allekirjoittivat 19.12.2002 yhteisyritystä koskevan sopimuksen. Yhteisyritys organisoi ja hoitaa Nordman- ja Amtel-merkkisten henkilöautonrenkaiden ja light truck -renkaiden kehittämistä, tuotantoa ja myyntiä IVY-maissa. Sopimusjärjestelyn loppuunsaattaminen (closing) on tarkoitus tehdä 180 päivän kuluessa sopimuksen allekirjoittamisesta.

Sopimus merkitsee sitä, että osapuolet muodostavat yhteisen myyntiyhtiön, josta Nokian Renkaat omistaa 50 % ja Amtel 50 %. Yhtiön nimeksi tulee OOO Amtel-Nokian Tyres ja se rekisteröidään Venäjällä. Myyntiyhtiön myymät tuotteet valmistetaan Amtelin tehtailla Kirovissa ja Voroneshissa Venäjällä sekä Rosavassa Ukrainassa. Tavoitteena on valmistaa 900.000 rengasta vuonna 2003 ja 3,6 miljoonaa rengasta vuonna 2004. Amtelilla on päävastuu Nordman- ja Amtel-merkkisten renkaiden valmistuksesta.

Amtelin tehtaiden tason ja kapasiteetin nosto edellyttää noin 25 miljoonan US dollarin investointeja Voroneshin ja Kirovin tehtaisiin vuosina 2003 ja 2004. Osapuolet järjestävät rahoituksen yhdessä Nokian Renkaiden osuuden ollessa noin 10 miljoonaa US dollaria.

Nokian Renkaat ja Amtel aikovat kehittää yhteistyökumppanuuttaan edelleen perustamalla uuden rengastehtaan Venäjälle lisätäkseen näin tuotantokapasiteettiaan ja volyymiaan yhteiselle myyntiyhtiölleen. Uusissa tuotantotiloissa ryhdytään valmistamaan Nokian-merkkisiä korkean laatutason renkaita. Uuden tehtaan osalta Nokian Renkailla on enemmistö ja päävastuu. Ensimmäisen vaiheen tavoitteena on päästä 1,2 miljoonan renkaan vuosituotantoon kolmen vuoden kuluessa siitä, kun uutta tehdasta koskeva projektisopimus on lopullisesti hyväksytty.

Nokian Renkaat Oyj

Raila Hietala-Hellman
Viestintäjohtaja

Lisätiedot: Toimitusjohtaja Kim Gran, puh. (03) 340 7336

Jakelu: HEX ja keskeiset tiedotusvälineet