7. elokuu 2015 08:00 kategoriassa Pörssitiedotteet

Nokian Renkaat Oyj Pörssitiedote 7.8.2015 klo 8.00

Nokian Renkaat aloittaa yt-neuvottelut toiminnan sopeuttamiseksi Nokialla

Nokian Renkaat aloittaa 14.8.2015 yt-neuvottelut koko Nokian Renkaat Oyj:n Nokian-toimipaikan henkilöstön kanssa. Neuvottelut koskevat yhteensä noin 900 henkilöä.

Nokian Renkaat on laskenut vuoden 2015 ennustettaan Venäjän ja IVY-maiden heikentyneen taloustilanteen takia. Henkilöautonrenkaiden myynti on edelleen laskenut näillä alueilla. Heikentynyt taloudellinen tilanne ja suunnitellut tuotannon leikkaukset Nokian-tehtaalla ovat aiheuttaneet tarpeen rationalisoida toimintoja ja toteuttaa rakenteellisia uudistuksia.

Yt-neuvotteluissa käsitellään suunnitelma henkilöautonrenkaiden vuosituotannon vähentämisestä Nokian-tehtaalla. Yhtiö tavoittelee toimenpiteillään noin 8 MEUR vuotuisia kokonaissäästöjä. Sopeuttamistoimiin kuuluvat mahdolliset irtisanomiset koskisivat yhteensä enintään 150 henkilöä.

- Huolimatta valitettavista leikkauksista Nokian-tehtaamme rooli on jatkossakin merkittävä; ei ainoastaan renkaiden tuottamisessa, vaan myös uusien tuotteiden ja tuotantomenetelmien kehittämisessä. Tänä vuonna tuotantomäärämme tulee olemaan viime vuotista alhaisempi. Tuotantomme todennäköisesti lisääntyy jälleen ensi vuonna, mutta lähivuosien aikana kasvu voidaan hoitaa nykyisen käyttämättömän kapasiteettimme turvin, sanoo Nokian Renkaiden toimitusjohtaja Ari Lehtoranta.

Nokian Renkaat Oyj
Antti-Jussi Tähtinen Markkinointi- ja viestintäjohtaja

Lisätietoja: henkilöstöjohtaja Ville Nurmi, puh. 010 401 7268

Jakelu: NASDAQ Helsinki, media ja www.nokiantyres.com