25. marraskuu 2013 10:23 kategoriassa Yhtiöuutiset

Nokian Raskaat Renkaat uuden sukupolven Steyr-traktoreihin

Uusien itävaltalaisten Steyr-traktoreiden alla rullaavat suomalaiset renkaat. Kunnallisiin töihin ja metsätöihin soveltuvat traktorit saivat uudet rengastuksensa Nokian Raskaita Renkaita myyvän Forestreen ja Steyrin Itävallan tehtaan saumattoman yhteistyön ansiosta.

Nokialaiset asennetaan Steyrin Multi-sarjan uusiin traktoreihin teholuokassa 100-130 HP. Kokoluokka on suunniteltu vastaamaan kaikkia vaatimuksia, joita viheraluetyöt, metsäiset alppiolosuhteet ja kunnallinen sektori asettavat tälle väkivahvalle yhdistelmälle. Näissä oloissa traktorien todellinen suorituskyky punnitaan, joten renkailtakin vaaditaan huippusuoritusta niin kaduilla kuin metsissä. Steyr haluaa palvella ammattilaisia parhaalla mahdollisella kokoonpanolla ja on siksi valinnut Nokian TRI2:t ja metsätöihin Nokian TR Multiplussat.
 
Luottamus on ansaittu pitkällä suomalaisten ja itävaltalaisten yhteistyöllä. Forestreen Raoul Narodoslavsky elää Nokian Raskaiden Renkaiden lupausta olla lähellä asiakasta.
 
– Yritämme aina löytää parhaan mahdollisen ratkaisun jokaiselle asiakkaalle. Steyr-traktoreilta vaaditaan työskentelykykyä kovissa oloissa, joten suomalaiset renkaat ovat paras valinta.
 
Suuri eurooppalainen
 
CNH on maailmanlaajuinen yhtiö, joka myy maa talouden ja rakennusteollisuuden työkoneita 170 maassa. Sen omistaa italialainen Fiat. Steyr on ollut osa CNH:ta vuodesta 1996. Steyrin erikoisosaaminen vuoristoisilla alueilla ja metsätöissä on edesauttanut Steyriä menestymään suuressa konsernissa.
 
Insinöörien ja tuotannon korkea osaaminen St. Valentinin tehtaalla on ohjannut konsernin traktorien eurooppalaisen tuotekehityksen ja valmistuksen tähän pieneen itävaltalaiseen kylään.
 
Tärkeä osa suorituskykyä
 
Renkaat ovat olennainen osa traktoreiden suorituskykyä. Paraskin kone alisuoriutuu ilman optimaalisia renkaita, koska tällöin voima ei siirry alustaan halutulla tavalla. Renkaan käyttöikä on myös olennainen osa asiakkaan valintaa, ja siinä Nokian on eturintamassa. Kunnallisen sektorin ja metsätöiden Nokian Raskaat Renkaat rakennetaan korkeimpien vaatimusten mukaan tuomaan mahdollisimman hyvää voiman siirtoa koneen ja vaihtelevien ajoalustojen välille. Siten ne sopivatkin raakaan jokapäiväiseen käyttöön.
 
Tämä vakuutti Steyrin, joka tarjoaa nokialaisia ensiasennusrenkaita. Saavutus on tarkoittanut hyvin tiivistä yhteistyötä Steyrin insinöörien ja Nokian Raskaiden Renkaiden välillä aivan ensimmäisistä Steyr Multi –traktoreiden suunnitteluvaiheista asti. Forestreen välityksellä suomalaiset insinöörit vierailevat usein Steyrin tehtaalla keskustelemassa renkaille asetetuista laatuvaatimuksista. Tavoite on yhteinen, täydellinen kone-rengas yhdistelmä asiakkaan jokapäiväiseen työhön.
 
Uusien innovaatioiden tueksi
 
Steyr odottaa Multi-traktorisarjastaan eurooppalaista nelivetoista myyntimagneettia. 32x32 vaihteisto on uusien innovaatioiden tulos, joka on kehitetty yhdessä saksalaisen ZF:n kanssa. Se tuo huikeita edistysaskeleita voimansiirtoon ja jarrutukseen. Renkaalta vaaditaan siis paljon, ennen kaikkea pitoa. Vain parhaat renkaat ovat Steyrin innovaatioiden arvoisia ja sellaisiksi ovat valikoituneet turvalliset Nokian TRI2:t. Renkaiden palakuvio tarjoaa jämäkkää otetta ja pitoa niin asvaltille kuin sen ulkopuolellekin.
 
Luottamuksen huipentumana Forestree toimittaa renkaat vanteineen suoraan Steyrin tuotantolinjalle. Luottamus on ansaittu kovalla työllä aivan samalla tavalla kuin jokainen ammattilainen ansaitsee luottamuksensa päivittäin omalla työmaallaan. Seurauksena yhä useampi eurooppalainen traktori rullaa suomalaisten renkaiden päällä.