25. marraskuu 2013 10:26 kategoriassa Yhtiöuutiset

Nokian Forest King TRS2: Huippuinnovaatio metsätyömaalle teloilla tai ilman

Tänä syksynä markkinoille tuleva rengasuutuus Nokian Forest King TRS2 on suunniteltu tottelemaan ohjaajaansa kovimmissakin oloissa yllätyksittä – teloilla tai ilman. Näin innovatiivisen yhdistelmän kehitystyön pohjalla on vankka yhteistyö metsäkoneilla työskentelevien kanssa. Rengas vastaa siten lähes kaikkiin käytännön metsätöissä havaittuihin haasteisiin tehden työstä sujuvampaa ja taloudellisempaa.

– Renkaan kehityksen lähtökohtina olivat markkinoiden paras pito ja kestävyys – teloilla tai ilman. Olemme vahvistaneet jo muutenkin jämäkän renkaan sivuttaispitoa terävämmillä olkapäillä ja uudistetulla riparakenteella. Uusi Super Shovel -riparakenne parantaa pitoa ja antaa lisätukea teloille, sanoo metsärenkaiden tuotepäällikkö Jarkko Heinämäki.
 
Uutuusrengas tarjoaa telalle täydellisen tuen pinnan joka kohdassa, minkä ansiosta telakenkä pysyy suorana renkaan pinnalla. Tällöin kone tottelee tinkimättömästi ohjaajansa myös haastavissa työasennoissa mahdollisimman pienellä viiveellä, mikä tekee työstä turvallisempaa ja sujuvampaa. Teloiksi sopivat esimerkiksi Nokian Forest King TRS-renkaalle suunnitellut telat, kun maasto sitä vaatii.
 
Leveämpi kulutuspinta antaa lisäksi hyvän sivuttaispidon ja vähentää merkittävästi maahan kohdistuvaa painetta. Samalla renkaan käyttäytymisestä tulee luotettavaa, ja maaston pohja ei turhaan tiivisty uuden kasvun esteeksi.
 
Suojaan pistoilta
 
Renkaan rikkoutuminen piston vuoksi pysäyttäisi metsätyömaan ainakin hetkeksi ja kävisi kalliiksi. Pistonsuojan kehitystyö renkaissa tarkoittaa siis mahdollisimman keskeytyksetöntä työskentelyä maastossa. Ripojen väliset alueet antavat lisää pitävyyttä telojen ja renkaan väliin, mutta uutuusrenkaassa niiden pistosuojaa on kehitetty entisestään. Sitä on parannettu kasvattamalla materiaalivahvuutta renkaan olkapäillä ja korottamalla renkaan uran pohjaa. Renkaan kyljet on myös suoristettu luomaan pisto- ja viiltosuojaa. Tällöin kulku-uran vierestä suoraan ylös tulevat pistot eivät kohdistu itse renkaaseen.
 
Rengas sopii metsäkoneisiin ja harvestereihin aina 15 tonniin asti.

Nokian Forest King TRS2 tulee markkinoille koossa 710/45-26.5 ja Nokian Raskaat Renkaat esittelee ensi keväänä koot 600/55-26.5 ja 710/40-24.5.