20. lokakuu 2015 11:00 kategoriassa Pörssitiedotteet

Nokian Renkaat Oyj Pörssitiedote 20.10.2015 klo 11.00

Muutoksia operatiiviseen toimintaan ja johtoryhmään

Nokian Renkaat on päättänyt muuttaa operatiivista rakennettaan ja johtoryhmän jäsenten vastuita vahvistaakseen yhtiön tuote- ja innovaatiojohtajuutta, toimitusketjun kaikkia vaiheita sekä myyntiä ja jakeluketjun hallintaa. Kaikki nämä ovat olleet Nokian Renkaiden menestyksen ytimessä.

Uudessa organisaatiossa Henkilöautonrenkaat-yksikön aikaisempi rakenne puretaan ja uudelleen organisoidaan siten, että tuotehallinta, tuotekehitys ja myynti raportoivat suoraan toimitusjohtajalle. Hankinta, tuotannon ohjaus ja suunnittelu yhdessä logistiikan ja asiakaspalvelutoimintojen kanssa yhdistetään uuteen hankinta, tuotanto ja toimitusketjun hallinta -yksikköön. Henkilöautonrenkaat-yksikön tulokset raportoidaan jatkossakin erikseen kuten Vianor ja Nokian Raskaat Renkaat.

- Menestyksemme perustuu tulevaisuudessakin maailman parhaisiin tuotteisiin, maailmanluokan tuotantoon ja jakeluketjuun sekä erinomaiseen asiakaslähtöisyyteen. Uusi toimintamalli on oikea askel takaisin kannattavan kasvun tielle, kuvaa toimitusjohtaja Ari Lehtoranta.

Vianor, Nokian Raskaat Renkaat, Venäjän toiminnot, talous ja IR, laatu ja prosessin kehitys, markkinointi ja viestintä, tietohallinto ja henkilöstöhallinto jatkavat ilman muutoksia operatiivisiin toimintoihin ja raportoivat toimitusjohtajalle.

Uudet vastuualueet

Uusi hankinta, tuotanto ja toimitusketjun hallinta -yksikkö sisältää hankinnan, tuotannon ohjauksen, tuotannon, logistiikan ja asiakaspalvelun. Aikaisemmin teknisenä johtajan toiminut Esa Eronen on nimitetty uuden yksikön johtajaksi.

Pontus Stenberg on nimitetty myyntijohtajaksi vastaamaan yhtiön globaalista myynnistä ja myynnin kehittämisestä. Pontus Stenberg toimi aikaisemmin Nokian Raskaat Renkaat -yksikön johtajana.

Manu Salmi on nimitetty Nokian Raskaat Renkaat -tulosyksikön johtajaksi. Hän toimi aikaisemmin hankintajohtajana.

Entinen Henkilöautonrenkaat-yksikön johtaja Rami Helminen on siirtynyt toisen yhtiön palvelukseen.

Nokian Renkaiden johtoryhmä 20.10.2015 alkaen

Ari Lehtoranta, toimitusjohtaja
Alexej von Bagh, Vianor
Esa Eronen, hankinta, tuotanto ja toimitusketjun hallinta
Teppo Huovila, laatu- ja prosessinkehitys
Anne Leskelä, talous ja IR
Heikki Mattsson, tietohallinto
Ville Nurmi, henkilöstöhallinto
Andrei Pantioukhov, Venäjän toiminnot
Manu Salmi, Nokian Raskaat Renkaat
Pontus Stenberg, myynti
Antti-Jussi Tähtinen, markkinointi ja viestintä

Nokian Renkaat Oyj
Antti-Jussi Tähtinen
Markkinointi- ja viestintäjohtaja

Lisätietoa: toimitusjohtaja Ari Lehtoranta, puh. 010 401 7733

Jakelu: NASDAQ Helsinki Oy, media ja www.nokiantyres.com