1. huhtikuu 2015 06:48 kategoriassa Yhtiöuutiset

Kesärenkailla ei ole asiaa pääsiäisruuhkiin

Takatalvi yllätti Etelä-Suomen pääsiäisen alla. Monet ovat ehtineet jo vaihtaa kesärenkaat, mutta pääsiäislomalle pohjoisempaan suuntaavat joutuvat palaamaan talvikumeihin. Lumisilla teillä kesärenkaiden urat täyttyvät lumesta ja auton alla on enää vain liukkaat renkaat. 

Muutaman viikon takainen kevätjakso säässä innosti monet autoilijat vaihtamaan menopeliinsä kesärenkaat. Lumi- ja räntäsateet toivat kuitenkin takatalven eteläisempäänkin Suomeen juuri pääsiäislomien alla.

– Aamuisin etelässäkin on lunta maassa ja yöt ovat kylmiä. Pohjoisessa on vielä täysi talvi. Lumisille ja liukkaille teille ei ole mitään asiaa kesärenkailla, painottaa teknisen asiakaspalvelun päällikkö Matti Morri Nokian Renkailta.

Jos kesärenkaat kuitenkin on jo ehditty vaihtaa, Morri suosittelee siirtämään etelässä ajamisen päivemmälle, jolloin lumi on voinut sulaa jo rännäksi ja vedeksi. Lumisilla teillä kesärenkaiden urat täyttyvät lumesta ja auton alla on enää vain liukkaat renkaat.

Matkalle lähtijän kannattaa varata aikaa ja pakata mukaan lämpimät vaatteet. Tien päällä on hyvä etsiä vähemmän loskaiset ajourat, välttää vaarallisia ohituksia ja pitää riittävä turvaväli edellä ajavaan.

– Vaikka lain mukaan nyt saa ajaa jo kesärenkailla, renkaiden vaihdossa kannattaa käyttää tervettä järkeä. Minusta meillä on vielä talvikelit, jolloin lainkin mukaan saa ajaa talvirenkailla, Morri muistuttaa.  

Lisätietoja:

Matti Morri, teknisen asiakaspalvelun päällikkö, Nokian Renkaat Oyj, puh. 010 401 7621, matti.morri(at)nokiantyres.com

Näin ajat renkaita vahingoittamatta
www.nokianrenkaat.fi/yritys/uutinen/nain-ajat-renkaita-vahingoittamatta/

Renkaan käyttövinkkejä
www.nokianrenkaat.fi/innovatiivisuus/rengastietoa/kayttovinkkeja