21. kesäkuu 2012 04:33 kategoriassa Yhtiöuutiset

Beyond All-Steel Radial teknologia takoo teräksenlujaa tehoa kaivoksiin

Beyond All-Steel Radial -teknologia voittaa nyt myös kiven. Kaivosten rosoisilla käytävillä terävät kivet sekä vaativat olot antavat kovan vastuksen, jonka selättämiseen BAS on oiva ratkaisu.

Uusi maanalaisiin LHD-kaivoskuormaajiin kehitetty 18.00R25 kokoluokan erikoisrengas on testikäytössä jo Virossa, Sveitsissä ja Turkissa. Beyond All-Steel Radial –teknologiaa hyödyntävien renkaiden avulla louhitaan energiatuotannon käyttämää palavaa kiveä ja kultaa sekä rakennetaan tunneleita.
 
Kaivostestit vahvistavat, että uusi teknologia yhdistää ainutlaatuisella tavalla perinteisten ristikudos- ja vyörenkaiden parhaat piirteet.  Renkaissa on ensiluokkainen vakaus ja vahvemman rakenteen luoma kiitettävä kestävyys sekä alhainen vierintävastus. Ominaisuuksien summa on erinomainen tuntitulos, pienempi polttoaineen kulutus ja vähäisemmät päästöt.
 
Liika lämpö pois
 
Matalampi lämmönkehitys tarkoittaa hitaampaa kulumista vaativissa käyttöolosuhteissa.
 
Beyond All-Steel Radial –renkaiden alhainen lämmöntuotto on tärkeää myös maanalaisille kaivoksille, koska louhinnassa syntyvän lämmön poistaminen kaivoksesta on yksi iso haaste.
 
Uusi Nokian BAS Mine L-5S on omiaan pitkille siirtomatkoille. Sen ajotuntuma on tarkka ja mukava kovemmassakin vauhdissa. Uutuustuote tuodaan markkinoille kesän aikana.
 
Beyond All-Steel Radial -teknologiaa käytetään aktiivisesti eri tuoteryhmissä: kontin- ja materiaalinkäsittelyssä, kaivostoiminnassa ja tunnelin rakentamisessa sekä maansiirrossa.