FacebookInstagrammenu-iconicon-playscroll-downsearchTwitterYouTube
Menu

 Meillä kehityt ja voit hyvin

Henkilöstömme hyvinvointi ja tasa-arvoinen kohtelu ovat toimintamme kannalta elintärkeitä asioita. Tarkastelemmekin hyvinvointia laaja-alaisesti yksilön, esimiestyön, työyhteisön, työympäristön ja osaamisen kannalta. Työilmapiirin ja henkilöstön osaamisen jatkuva kehittäminen ovat olennainen osa yrityskulttuuriamme.

Tuemme henkilöstömme fyysistä hyvinvointia mm. erilaisten liikunta-aktiviteettien ja -tapahtumien sekä monipuolisen kerhotoiminnan avulla. Tiivis yhteistyö työterveyshuollon kanssa tähtää henkilöstömme työkyvyn ja terveyden takaamiseen. Henkistä jaksamista edistämme yksilö- ja ryhmätyönohjauksella, koulutuksilla, työaikajärjestelyillä sekä henkilöstötapahtumilla. Seuraamme hyvinvointia koko konsernin kattavalla henkilöstötutkimuksella.

Erilaiset koulutusmahdollisuudet avaavat ammattilaisillemme ovia omissa työtehtävissä kehittymiseen ja uusien haasteiden vastaanottamiseen. Huomioimme henkilöstömme tarpeet ja toiveet myös liikuntatarjonnan rakentamisessa ja monipuolisen kerhotoiminnan tukemisessa. Panostukset henkilöstömme säännölliseen liikkumiseen ja hyvinvointiin kannattavat, sillä uusien huipputuotteiden kehittämiseen ja tekemiseen tarvitaan voimia ja virkeää mieltä.

Osaava henkilöstö avainasemassa

Henkilöstömme rautainen ammattitaito ja ajantasainen osaaminen ovat erityisen tärkeitä asioita yrityksemme kehittyessä, tuotannon modernisoituessa ja automaation lisääntyessä. 

Kehitämme henkilöstömme osaamista 70-20-10-periaatteella, jonka mukaisesti osaamisen kehittämisestä 70 prosenttia toteutetaan työssä oppimisen kautta, 20 prosenttia toisilta oppimisen kautta ja 10 prosenttia katetaan perinteisellä koulutuksella. Vaikka esimiehet varmistavat oman yksikkönsä henkilöstön osaamistason, on päävastuu kehittymisestä ja osaamisen lisäämisestä meillä jokaisella itsellämme.

Edistämme osaamista sisäisten räätälöityjen koulutusten, ammattitutkintojen, yritysverkostojen yhteiskoulutusten sekä sisäisen työnkierron avulla. Sisäistä työnkiertoa tuemme rekrytoimalla ensisijaisesti yhtiömme sisältä.

Niin lähiopetuksena kuin verkossa toteutettava laaja kielikoulutustarjonta takaa sen, ettei meillä tarvitse kenenkään jäädä hiljaiseksi. Säännöllisissä esimiesvalmennuksissa tuetaan esimiestyötä ja annetaan konkreettisia eväitä esimiestyöhön. Oppisopimuskoulutuksella tai opiskelemalla työn ohessa henkilöstömme voi suorittaa esimerkiksi johtamisen tai tekniikan erikoisammattitutkinnot.

Oma Hakkapeliitta eAcademy tarjoaa henkilöauton- ja raskaiden renkaiden tuotemoduulien lisäksi mm. yrityskulttuuria, työturvallisuutta ja kilpailuoikeustuntemusta. 

Meille osaamisen kehittäminen on tulevaisuuden tarpeet ennakoivaa pitkäjänteistä toimintaa, jota toteutetaan strategialähtöisesti. 

Vireyttä työpäivään

Liikuntatarjonnan monipuolisuuden kannalta yrityksemme on unelmatyöpaikka niin himourheilijalle kuin liikuntaharrastusta aloittavallekin. Nokian-toimipaikan tarjonnastamme löytyy viikkoliikuntatunteja sekä monipuolista kerhotoimintaa eri lajien merkeissä. Liikuntasalin lisäksi henkilöstömme käytössä on oma kuntosali ja treenin jälkeen ahkerat kuntoilijat voivat rentoutua saunan lämmössä.

Liikunta- ja kulttuurisetelit tarjoavat mahdollisuuden osallistua työpaikan ulkopuolisiin tapahtumiin ja harrastuksiin.

Talon tarjoamien ohjattujen liikuntaryhmien lisäksi on Nokian-toimipaikassa aktiivista kerhotoimintaa. Oman kerhonsa löytää niin innokas perhokalastaja kuin soutamisesta kiinnostunut harrastelija. Mukaan mahtuu erikoisuuksiakin, kuten sähköautoratakerho ja MC-Hakkapeliitat moottoripyöräharrastajille. Seniori-hakkapeliittojakaan ei ole jätetty huomiotta, vaan heillä on oma aktiivisesti toimiva eläkeläiskerhonsa.

Tiivis yhteistyö työterveyden kanssa on yksi keskeinen osa työhyvinvointia ylläpitävää toimintaa. Yhteistyössä työterveyden kanssa järjestämme esimerkiksi erilaisia kursseja mm. tupakoinnin lopettamisen ja painonhallinnan tueksi sekä tuki- ja liikuntaelinoireiden ehkäisemiseksi.

Yhteisöllisyyttä henkilöstötapahtumissa

Henkilöstötapahtumamme kokoavat eri osastoilla ja yksiköissä työskentelevät renkaalaiset vaihtamaan kuulumisia ja pitämään hauskaa yhdessä. Jokaisen järjestämämme tapahtuman tarkoituksena on vahvistaa yrityskulttuuriamme sekä tarjota henkilöstöllemme mahdollisuuden tutustua renkaalaisiin, joihin ei välttämättä normaalityöpäivän aikana törmää.

Tapahtumia järjestetään vaihtelevasti juhlavuosien ja eri teemojen ympärille toimipaikasta tai yksiköstä riippuen, mutta osa tapahtumista on säännöllisesti toteutettavia sekä avoimia koko konsernin henkilöstölle.

Talvipäivillemme kokoontuu vuosittain satoja renkaalaisia perheineen nauttimaan liikunnan riemuista ja talvisesta yhdessäolosta. Päivää vietetään laskettelun, poniratsastuksen, pilkkimisen, moottorikelkkailun, makkaranpaiston ja erinäisten leikkimielisten kisailujen merkeissä.

Kesälomien jälkeen keräämme voimia syksyn kiireiseen sesonkiin Hakkapeliittatriathlonissa, joka on jo lähes 20 vuoden ajan kerännyt niin urheilullisia kuin leikkimielisiä renkaalaisia kisaamaan ja viettämään aikaa yhdessä.

Kellon ja työkavereiden kanssa kilpailemiselle on myös leppoisa vaihtoehto. Fun-sarjassa kannattaa käyttää meille ominaista kekseliäisyyttä, sillä voitto irtoaa varmemmin joukkueen mielikuvituksellisilla asuilla, aidolla hakkapeliittahengellä ja heittäytymisellä kuin tiukalla urheilusuorituksella. Pikku-hakkapeliitoilla on mahdollisuus kisata omassa lastentriathlonissaan ja perheiden voitontahtoa mitataan suuressa vesisodassa.

Joulutunnelmaan virittäytymisen aloitamme talon tarjoamilla joululounailla sekä kerääntymällä kirkkoon laulamaan kauneimpia joululauluja. Tilaisuudessa on mahdollisuus niin kuunnella ammattilaisten esittämiä joululauluja kuin laulaa itse muiden renkaalaisten kanssa. Kauneimpien joululaulujen laulaminen ja kuunteleminen toimii myös ihanana irtiottona joulukiireiden keskellä.

Haluatko tietää, mitä tarkoittaa hakkapeliittahenki?