Näin valitset oikeanlaiset kesärenkaat vaihteleviin keleihin

Näin valitset oikeanlaiset kesärenkaat vaihteleviin keleihin

Mitä kaikkea kesärenkaiden valinnassa kannattaa huomioida? Nokian Tyres Hakka -kesärenkaat on suunniteltu nimenomaan pohjoisen kesän vaihteleviin olosuhteisiin.

Pohjoisen kesän vaihtelevat säät ja karkeat, uraiset tiet vaativat renkailta paljon. Kuivalla tiellä kesärenkaiden pito-ominaisuuksilla ei ole yhtä suuri merkitys kuin sadekelillä. Ukkoskuuron yllättäessä tai hirven hypätessä auton eteen laaturenkaiden ja halvempien vaihtoehtojen erot alkavat näkyä selvästi. Pitkän kehitystyön ja testauksen läpikäyneet renkaat tuovat turvaa erityisesti silloin, kun sitä eniten tarvitaan.  

– Kesärenkaita valitessa kannattaa kiinnittää huomiota renkaiden märkäpitoon, jotta ajaminen on turvallista myös sadekeleillä ja vesiliirtoon joutuminen on helpompi välttää. Märkäpidon voi tarkistaa renkaan EU-merkintätarrasta, Nokian Renkaiden tuotepäällikkö Mikko Järvinen kertoo.  

Asfalttilaatu vaikuttaa renkaiden ajokäyttäytymiseen ja pito-ominaisuuksiin, ja Suomessa asfaltti on karkeampaa esimerkiksi Keski-Eurooppaan verrattuna. Pohjoisten teiden uraisuus puolestaan korostaa vesiliirron vastustuskyvyn tarvetta.  

Nokian Renkaat testaa renkaitaan monilla eri tavoilla ja asfalttilaaduilla. Testejä tehdään ajamalla, koestuskoneilla ja laboratorioissa. Omat testikeskukset Suomen Ivalossa ja Espanjan Santa Cruz de la Zarzassa edustavat alallaan maailman kärkeä. 

Nokian Tyres kesärengas


Uudistunut Hakka-kesärengasperhe toimii kaikissa ajotilanteissa 
 

Nokian Renkaat tarjoaa tälle kesälle uudistuneen Hakka-kesärengasperheen, joka vastaa vaihtelevien kesäsäiden haasteisiin ja mahdollistaa turvalliset matkat niin moottoriteillä kuin kuoppaisilla mökkiteillä.  

Kattavasta Hakka-valikoimasta löytyy renkaat kompakteihin kaupunkiautoihin, sähköautoihin, katumaastureihin sekä paketti- ja matkailuautoihin. Hakka-kesärengasperheen uusimman jäsenen, Nokian Tyres Hakka Black 3:n, parhaisiin ominaisuuksiin kuuluvat tarkka käsiteltävyys, ensiluokkainen pito ja hiljainen ajoääni.  

– Hakka-kesärenkaat on kehitetty ja testattu niin, että ne toimivat turvallisesti kylminä kevätaamuina, kuumina kesäpäivinä ja syksyn sadekeleillä. Hakka-renkaat käyttäytyvät johdonmukaisesti ja vakaasti myös ääritilanteissa, kuten äkkijarrutuksissa ja väistöissä, Järvinen painottaa.  

 Nokian Tyres Hakka kesärenkaat


Viisi huomioitavaa asiaa kesärenkaiden valinnassa 
 

1. Märkäpito 

Märkäpito tarkoittaa käytännössä jarrutusmatkaa märällä tienpinnalla. Rengaskoosta riippuen Nokian Tyres Hakka Black 3, Hakka Blue 3 ja Hakka Green 3 sijoittuvat märkäpidossa EU-merkinnän parhaaseen A-luokkaan. 

2. Vierintävastus

Mitä alhaisempi vierintävastus renkaalla on, sitä vähemmän polttoainetta kuluu. Autoilijalle tämä tuo kustannussäästöjä, ja ympäristö kuormittuu vähemmän. A-luokan ja heikomman E-luokan ero vierintävastuksessa merkitsee kulutuksessa 0,6 litraa polttoainetta sadalla kilometrillä. Premium-renkailla voi siis saavuttaa merkittäviä säästöjä polttoainekustannuksissa. 

3. Äänitaso

EU-merkinnästä löytyvä vierintämelu tarkoittaa ympäristöön kuuluvaa ohiajomelua. Auton sisälle tulevasta äänitasosta merkintä ei kuitenkaan kerro mitään. Nokian Renkailla pidetään hyvin tärkeänä huolehtia mukavuudesta auton sisällä, ja ohjaamoon tuleva äänitaso pyritään minimoimaan oikeilla komponenttivalinnoilla ja onnistuneella pintamallisuunnittelulla. 

4. Hakka-turva

Hakka-turva sisältyy kaikkiin Nokian Tyres Hakka ja Hakkapeliitta -renkaisiin. Jos asianmukaisesti käytetty rengas rikkoutuu korjauskelvottomaksi vuoden sisällä ostohetkestä, saa tilalle uuden vastaavan tuotteen veloituksetta. Tutustu kolmannen sukupolven Hakka-kesärenkaisiin ja nauti huolettomista ajokilometreistä pohjoisen kesän seikkailuissa 

5. EU-rengasmerkintä

Kesärenkaan valinnassa on hyvä huomioida EU-rengasmerkintä, josta käy ilmi vierintävastukseen liittyvä polttoainetaloudellisuus sekä märkäpito ja vierintämelu. Turvallisten ja polttoainetta säästävien renkaiden valinnassa korostuu myös kulumiskestävyys.  

 

 

Löydä autoosi parhaiten sopivat KESÄrenkaat