FacebookInstagramLinkedInmenu-iconPinicon-playscroll-downsearchTwitterShapeYouTube
Menu

Kysymyksiä ja vastauksia liittyen Nokian Renkaiden testimanipulaatioon

Nokian Renkaat julkisti 24. helmikuuta 2016, että toimintamme rengastesteihin liittyen ei ole aikaisempina vuosina aina vastannut yhtiön vastuullisia toimintatapoja. Olemme avoimesti myöntäneet toimineemme aikaisemmin väärin, pyytäneet tätä anteeksi ja korjanneet toimintatapamme.

Pohjoismaiden, Venäjän ja Euroopan laajalevikkisten ammattilehtien vertailutestit ovat olleet luotettavia jo vuosia. Riippumattomat testaajat ovat testanneet viime vuosina markkinoille tuomamme premium-tuotteet huolellisesti ja näihin testeihin renkaat on joko ostettu rengasliikkeestä tai niiden suorituskyky on varmennettu uudella testauksella.

Korostamme, että kaikki tuotteemme ovat aina olleet huipputurvallisia ja korkealaatuisia.

Läpinäkyvyys on väistämätöntä ja se hyödyttää kaikkia, erityisesti kuluttajaa

Riippumattomien automedioiden ja kuluttajajärjestöjen vertailutestit ovat lisänneet merkittävästi kuluttajien turvallisuutta ja vaikuttaneet renkaiden kehitystyöhön Euroopassa. Testaajat asettavat tavoitteet ja korostavat rengasvertailuissa erityisesti turvallisuuteen liittyviä ominaisuuksia.

Täydellisen läpinäkyvyyden ja eettisen toiminnan tuominen mukaan myös rengastestaukseen on tärkeää kaikille toimintaan osallistuville. Se on sekä kuluttajien, testiorganisaatioiden, kustantajien että valmistajien edun mukaista. Sen avulla voidaan varmistaa, että kuluttajat voivat luottaa rengasvertailuihin ja ajaa turvallisimmilla renkailla myös tulevaisuudessa. Olemme ehdottaneet, että laatisimme yhdessä koko alaa koskevat rengastestauksen eettiset periaatteet. Laadimme ne joka tapauksessa itse.