Turvallisempaa ja vihreämpää liikkumista

Tinkimätön sitoutuminen ihmisten turvalliseen ja ympäristöystävälliseen liikkumiseen ohjaa Nokian Renkaita. Mielestämme autoilijoilla tulee olla vapaus valita parhaiten omaan ajokokemukseensa, ajotyyliinsä ja tyypillisiin ajo-olosuhteisiinsa sopivat talvirenkaat – nastalliset tai nastattomat.

Nykyaikaiset nastalliset- ja nastattomat talvirenkaat ovat sekä ympäristöystävällisiä että turvallisia

Liikenneturvallisuuden lisäksi monia autoilijoita kiinnostaa tänä päivänä renkaiden ympäristöystävällisyys. Nokian Renkaat tekee jatkuvaa tutkimus- ja kehitystyötä, jonka tuloksena ovat syntyneet turvallisuudeltaan, teknisiltä ominaisuuksiltaan ja ympäristöystävällisyydeltään huippuluokkaa olevat pohjoismaisiin olosuhteisiin räätälöidyt nastalliset ja nastattomat renkaat.

Yleisohjetta siitä, kenen tulisi käyttää nastarenkaita ja kenen nastattomia talvirenkaita eli kitkarenkaita, on vaikea antaa. Nastarengas on kuitenkin varmempi ja turvallisempi vaihtoehto nopeasti muuttuvissa talviolosuhteissa, koska se tasaa kelivaihteluja paremmin. Jäisellä tiellä nastarenkaiden etu on kiistaton. Lumipidossa kitkarenkaat ovat kilpailukykyiset nastarenkaiden kanssa. Nastattoman talvirenkaan etuja ovat ajomukavuuden ja pienen polttoaineenkulutuksen lisäksi sen joustavuus vaihtoajankohdan suhteen.

Uusi nastalainsäädäntö - neljänneksen pienempi tienkuluma

Uusi maailman tiukin nastalainsäädäntö koskee nastarenkaita, jotka on valmistettu 1. heinäkuuta 2013 jälkeen. Uudistuksen jälkeen nastarenkaissa saa olla enintään 50 nastaa yhtä renkaan vierintäkehän metriä kohden. Nastamäärän vähentämisen rinnalla on myös toinen, teknologista kehitystä kannustava ja ympäristöystävällisyyttä tukeva vaihtoehto. Renkaalle voidaan myöntää tyyppihyväksyntä myös viranomaisten määrittelemän yliajotestin perusteella, missä arvioidaan tienpäällysteelle aiheutuva kuluminen.

Kesällä voimaan tulleen uuden nastalainsäädännön mukaiset entistäkin turvallisemmat ja ympäristöystävällisemmät nastarenkaat kuluttavat tien pintaa noin neljänneksen aikaisempaa vähemmän (Autonrengasliitto 2013).

Esimerkiksi uuden Nokian Hakkapeliitta 8 -nastarenkaan tienkulumavaikutus on keskimäärin 12 % Pohjoismaisen nastalainsäädännön määrittelemää rajaa alhaisempi. Uudet rengasmääräykset vahvistavat jo nyt ympäristöystävällisyyden ja turvallisuuden eteen tehtyä pitkäjänteistä kehitystyötä.

Artikkeleita:

Lisää aiheesta verkkosivuillamme:

Lisää aiheesta muualla:

Turvallisempaa ja vihreämpää liikkumista

Tinkimätön sitoutuminen ihmisten turvalliseen ja ympäristöystävälliseen liikkumiseen ohjaa Nokian Renkaita.

Lataa infoesite