Liikenneturvallisuus ohjenuoraksi talvirengasvalinnoissa

Talvirenkaiden valinnassa etusijalle tulisi aina asettaa liikenneturvallisuus. Talvirenkaita tulee käyttää joulu-, tammi- ja helmikuun aikana. Nastarenkaiden käyttöaikaa on rajoitettu Suomessa marraskuun alusta maaliskuun loppuun tai pääsiäisen jälkeiseen maanantaihin. Harkinnanvarainen ja mahdollisesti pidempi käyttöaika on tarpeen varsinkin pohjoisimmassa Suomessa ja sinne keväällä matkaaville.

Renkaat ovat keskeisin auton ajo-ominaisuuksiin liittyvä turvallisuustekijä. Renkaat ovat olleet riskitekijänä joka seitsemännessä (14,6 %) henkilö- tai pakettiauton aiheuttamassa kuolonkolarissa 2000-luvulla. Kunnossa olevien laadukkaiden renkaiden merkitys korostuu vaativissa ja nopeasti muuttuvissa kelioloissa. Renkaisiin liittyvistä onnettomuuksista 70 % tapahtuu lumisella, jäisellä tai vetisellä kelillä, vaikka useimmiten tieliikenneonnettomuudet sattuvat kuivalla kesä- tai talvikelillä.

Kun rengas kuluu tai rengaspaineet eivät ole kohdallaan, renkaan turvallisuusominaisuudet heikkenevät ja onnettomuusriski kasvaa. Turvallinen talvipito vaatii vähintään 4 millimetrin uransyvyyttä.  Varsinkin perheen kakkosauton rengasvalinnassa on hyvä pitää mielessä, että mitä vähemmän ajoneuvossa on nykyaikaista turvatekniikkaa, sitä suurempi rooli renkailla on liikenneturvallisuuden parantajina.

Keväällä 2012 Nokian Renkaiden toimeksiannosta tehdyn tutkimuksen mukaan 63 % suomalaisista piti talvirenkaiden tärkeimpänä ominaisuutena hyvää pitoa jäisellä tiellä. Tämän pohjalta ei ole yllättävää, että noin 85 % suomalaisista valitsee talvirenkaikseen nastarenkaat. Nokian Renkaat on maailman johtava talvirenkaiden valmistaja, joka valmistaa sekä nastallisia että nastattomia talvirenkaita.

Lisää aiheesta verkkosivuillamme:

Lähteet: 

Turvallisempaa ja vihreämpää liikkumista

Tinkimätön sitoutuminen ihmisten turvalliseen ja ympäristöystävälliseen liikkumiseen ohjaa Nokian Renkaita.

Lataa infoesite