FacebookInstagramLinkedInPinicon-playscroll-downsearchTwitterWhatsappYouTube
Menu
Menu

Nokian Renkaat ja EU-rengasmerkintä

Löydä autoosi parhaiten sopivat renkaat

Uusi rengasmerkintä helpottaa kuluttajien rengasvalintaa. Vaikka uusi merkintä parantaa eri rengasmallien vertailtavuutta,  valintapäätöksen tueksi on syytä hankkia lisätietoa myös muun muassa:

  • Asiantuntevilta rengasmyyjiltä
  • Puolueettomista lehtitesteistä
  • Rengasvalmistajilta

Talvirenkaat ja pohjoismaiset kuluttajat

Talvirenkaiden osalta rengasmerkintä ei palvele pohjoismaisia kuluttajia. Merkintä voi johtaa jopa harhaan ja vaarantaa liikenneturvallisuutta. Merkintä koskee nastattomia talvirenkaita eli kitkarenkaita, mutta ei nastarenkaita.

Huoli talviturvallisuudesta

Uusi rengasmerkintä ei huomioi Pohjoismaissa tyypillisiä todellisia talviolosuhteita. Vaativissa ja vaihtelevissa talvikeleissä renkaiden tärkeimmät turvallisuusominaisuudet ovat jääpito ja lumipito. Kuluttajien turvallisuuden kannalta on oleellista hankkia oikeanlaiset renkaat oikeisiin olosuhteisiin.  

Märkäpitoluokitus johtaa harhaan 

Renkaan märkäpitoluokitus ei kerro talvirenkaan soveltuvuudesta pohjoisen talveen. Pohjoismaiset nastattomat talvirenkaat eli kitkarenkaat tehdään pohjoisen välillä hyvinkin liukkaisiin talvikeleihin, jäälle ja lumelle. Keski-Euroopan olosuhteisiin tarkoitetuissa kitkarenkaissa on painotettu voimakkaasti nopean ajon ominaisuuksia sulalla kelillä jääpidon kustannuksella.