FacebookInstagramLinkedInmenu-iconPinicon-playscroll-downsearchTwitterWhatsappYouTube
Menu

Vertailutestien tärkeä merkitys

Löydä autoosi parhaiten sopivat renkaat

  • Rengasvalintaa tehtäessä kannattaa valita omaan käyttöön parhaalla mahdollisella tavalla soveltuva rengas
  • Ammattitaidolla tehdyt renkaiden puolueettomat vertailutestit antavat luotettavan kokonaiskuvan renkaan kaikista tärkeistä ominaisuuksista
  • Autolehtien vertailutesteissä huomattavasti enemmän testattavia kriteereitä (uusi luokittelumalli 3 vs. rengastestit yli 10 ominaisuutta)
  • Nokian Renkaiden oma testiohjelma käsittää yli 300 standardisoitua rengastestiä

Räätälöidyt renkaat oikeisiin olosuhteisiin   

Kuluttajan tulee renkaita valitessaan varmistaa, että ostaa niihin ajo-olosuhteisiin suunnitellut renkaat, joissa autolla ajaa. Erityisesti tämä koskee nastattomia talvirenkaita. Jos liikkuu talviaikaan enimmäkseen vaihtelevissa keleissä, jäisellä tiellä tai liukkaalla, kovaksi pakkautuneella lumipolanteella, kannattaa valita nastarenkaat tai pohjoismaiset kitkarenkaat. Keski-Euroopan olosuhteisiin suunnatut kitkarenkaat eivät vastaa pohjoisen talven vaatimuksia.

Talvirenkaiden osalta rengasmerkintä ei palvele pohjoismaisia kuluttajia. Merkintä voi johtaa jopa harhaan ja vaarantaa liikenneturvallisuutta. Merkintä koskee nastattomia talvirenkaita eli kitkarenkaita, mutta ei nastarenkaita.

Rengasmerkintä ei koske:  

  • Merkinnät eivät koske nastarenkaita, pinnoitettuja renkaita, vararenkaita, kilpailukäyttöön suunniteltuja renkaita tai veteraaniautoihin tarkoitettuja renkaita.