FacebookInstagrammenu-iconicon-playscroll-downsearchTwitterYouTube
Menu

Hypersähköauto Toroidionin ratatestit ja kehitystyö jatkuvat yhteistyössä Nokian Renkaiden kanssa

Toroidion 1MW –konseptiautoa ja sen ainutlaatuista sähköistä voimalinjaa testattiin syyskuussa 2015 Nokian Renkaiden ratatapahtumassa Nokialla. Top Marques -näyttelyssä Monacossa ensikertaa esitelty Toroidion 1MW Concept on hämmästyttänyt teknologiallaan ja suorituskyvyllään.

Tällä hetkellä vallankumouksellisessa Toroidion-hyperautossa on Nokian zLine -sarjan Ultra High Performance -renkaat (295/30 R19), jotka tarjoavat viileää suorituskykyä nopeassa ajossa. Haastava tuotekehitys- ja testaustyö jatkuu.

- Jatkossa kehitämme UHP-renkaitamme edelleen vastaamaan Toroidionin äärimmäiseen tehoon, samalla kun maksimoimme pidon ja ajettavuuden, toteaa Nokan Renkaiden kehityspäällikkö Jarno Röytiö.

Laajaa tietämystä ja osaamista

Media oli paikalla ratatapahtumassa ja odotti innokkaana näkevänsä hyperauton tositoimissa. Toroidion Oy:n toimitusjohtaja Pasi Pennanen kiipesi sisään, sulki oven, tarttui rattiin ja päästi sähköisen voimalinjan valloilleen Nokian Renkaiden radalla. Yleisö hämmästyi tehosta, kiihtyvyydestä ja ajettavuudesta.

- Kiitos Nokian Renkaiden laajan tietämyksen erikoisolosuhteista, kuten jäällä ajamisesta yli 300 km/h:n nopeudella, 1MW-superautomme pito radalla säilyi erinomaisena, sanoo Pasi Pennanen.

Suomalaista huippuosaamista

Suomessa rakennettu Toroidion 1MW Concept on maailman tehokkain sähköajoneuvo, jonka patentoitu voimalinja voi mullistaa sähköautojen kehityksen. Toroidionin erityispiirre on, että sen voimalinja skaalautuu mihin tahansa kokoon: superautoista aina henkilöautoihin, kuorma-autoihin tai moottoripyöriin.

Hyperauton teho on hämmästyttävät yksi megawatti eli 1 341 hevosvoimaa. Urheilullisen Toroidionin kori on tehty hiilikuidusta ja autossa on neljällä sähkömoottorilla toteutettu neliveto. Edessä on kaksi 200 kilowatin moottoria ja takana kaksi 300 kilowatin moottoria. Vetoakselit on liitetty suoraan moottoreihin ilman vaihteistoa. Akku on koko auton pituinen. Kehitystyössä on käytetty myös 3D-tulostusta: esim. peilit ja ovien sisäkahvat on 3D-tulostettu.

Lisää aiheesta: www.toroidion.com/