Usein kysyttyä

Vahingon sattuessa

Entä jos minun ei voida todeta rekisteröityneen?

Renkaita ostaessasi sinun edellytetään rekisteröityvän kahden viikon kuluessa ostopäivästä. Hakka-turvan tiepalvelu on vain rekisteröityneiden asiakkaiden käytettävissä. Jos palveluun rekisteröitymistä ei voida todentaa ja jos renkaiden ostosta ei palvelun käyttöhetkellä ole vielä kulunut kahta viikkoa, asiakkaan on todennettava ostopäivä (kuitilla tms.) ja rekisteröidyttävä voidakseen käyttää palvelua korvauksetta. 1.3.2014 tai sen jälkeen Nokian Renkaiden asiakkaaksi rekisteröityneen autoilijan tulee säilyttää renkaiden ostokuitti siten, että voi tiepalvelu- ja renkaankorvaustilanteessa todentaa renkaidensa ostopäivän. Suosittelemme kuitin säilyttämistä ajoneuvossa yhdessä Hakka-turvakortin kanssa.

Kuinka kauan minulla on oikeus käyttää tiepalvelua ja vedota Hakka-turvaan?

Molemmat ovat voimassa yhden vuoden ajan renkaiden ostopäivästä alkaen, edellyttäen että renkaiden uransyvyys on vähintään 4 mm. Rikkoutuneen renkaan tilalle vaihdetun renkaan Hakka-turva on voimassa alkuperäisen renkaan takuuajan mukaisesti.

Onko Hakka-turva voimassa ja tiepalvelu käytettävissä myös ulkomailla? Voinko saada palvelua omalla kielelläni kaikkialla?

Hakka-turva on voimassa ja Hakka-turvan tiepalvelu on käytettävissä Nokian Renkaiden rekisteröidyille asiakkaille Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa. Kun Nokian Renkaiden rekisteröitynyt asiakas on autollaan liikkeellä Suomessa, Ruotsissa tai Norjassa ja hänelle sattuu ehdot täyttävä rengasrikko, hän voi soittaa oman maansa Hakka-turvan tiepalveluun, jonka numeron alkuun on ulkomailta soitettaessa lisättävä oman maan maatunnus. Tällöin puhelinpalvelua voi käyttää omalla kielellä ja tiepalvelupyyntö välitetään yhteistyökumppanille kyseiseen maahan.

Kun asiakkaalle tulee tarve turvautua Hakka-turvaan tai sen tiepalveluun, miten hän voi todeta renkaan uran syvyyden?

DSI-kulumisvaroittimen numeron 4 on oltava näkyvissä kulutuspinnan numerorivistössä. Nokian Hakkapeliitta LT2 -renkaassa DSI-kulumisvaroittimen merkinnän 40 % on oltava näkyvissä.

Mitä Hakka-turvan tiepalveluun kuuluu?

Hakka-turvan tiepalveluun kuuluvat seuraavat Hakka-turvan puhelinpalvelun kautta tilatut palvelut:

• vararenkaan vaihtaminen
• jos vararengasta ei ole, ajoneuvon hinaaminen lähimpään Nokian Renkaita myyvään rengasliikkeeseen tai Vianorille.

Jos korjaustyö ei valmistu samana päivänä, asiakkaalla on oikeus:

• vuokra-autoon (luokat A–B, enintään 3 vrk). Vuokra-auton polttoainekustannukset eivät kuulu Hakka-turvan piiriin.  
• majoitukseen keskitason hotellissa (enintään 2 yötä), jos kotimatka on yli 80 km eikä asiakas käytä muita palveluja
• kuljetukseen linja-autolla/junalla/taksilla, mikäli kotimatka on yli 600 km
• kuljetukseen edellä mainittujen yhdistelmällä (esim. taksikuljetus lähimpään autovuokraamoon ja matkan jatkaminen vuokra-autolla)
• korvaukseen kuluista, jotka aiheutuvat auton noudosta korjauksen jälkeen (juna tai bussilippu)
• suurin mahdollinen lisäpalveluiden kustannusten korvausmäärä tiepalvelun ja hinauksen lisäksi on 500 euroa.

 

Jos autoni Hakka- tai Hakkapeliitta-rengas korvataan toisen valmistajan renkaalla, kuinka pian (ajassa tai kilometreissä mitattuna) minun on vaihdatettava tällainen muu rengas Hakka- tai Hakkapeliitta-renkaaseen täyttääkseni Hakka-turvan ehdot?

Tällaista tilannetta ei pitäisi tulla eteen. Nokian Hakka- tai Hakkapeliitta -renkaan tilalle vaihdetaan aina samanlainen tai vastaava Nokian Hakka- tai Hakkapeliitta -rengas.

Voiko asiakas soittaa hinausapua itse?

Ei voi. Hakka-turvan tiepalvelu korvaa vain numerosta 0800 93911 tilatun hinauspalvelun. Tiepalvelun puhelin päivystää ympäri vuorokauden vuoden jokaisena päivänä. 

Käyttöehdot

Mitkä tuotteet kuuluvat Hakka-turvan ja tiepalvelun piiriin?

Hakka-turvan ja Hakka-turvan tiepalvelun piiriin kuuluvat tuotteet löytyvät osoitteesta www.hakkaturva.fi.

Korvaako Hakka-turva tai sen tiepalvelu välillisiä kustannuksia kuten rengasrikon vuoksi menetettyä aikaa tai vanteelle tai ajoneuvolle aiheutuneita vaurioita?

Ei. Hakka-turvan ja sen tiepalvelun piiriin kuuluu vain oikein käytetyn ja asennetun, vahingossa rikkoutuneen renkaan vaihtaminen vastaavaan uuteen renkaaseen korvauksetta.

Onko muiden Nokian Renkaiden tuotteiden (kuten Nokian H, Nokian V ja Nokian Z G2) omistajilla oikeus rekisteröidä Hakka-turva ja käyttää tiepalvelua?

Hakka-turva ja sen tiepalvelu on tarkoitettu vain Nokian Hakka- tai Hakkapeliitta-renkaiden omistajille. Palvelu ei koske muita Nokian Renkaiden tuotteita, koska ne on suunniteltu Keski-Euroopan markkinoille, eivätkä ne ole Hakka- tai Hakkapeliitta -tuotteita.

Miten saan oikeuden käyttää Hakka-turvaa ja sen tiepalvelua?

Ostamalla Nokian Hakka -kesärenkaat tai Nokian Hakkapeliitta -talvirenkaat Suomesta, Ruotsista tai Norjasta ja rekisteröitymällä Nokian Renkaiden asiakkaaksi kahden viikon kuluessa renkaiden ostopäivästä.

Suosittelemme rekisteröitymistä Nokian Renkaiden asiakkaaksi tai lähettämällä tekstiviestin numeroon +358 404 800 400.

Verkkosivuilla rekisteröitymisen yhteydessä asiakkaan edellytetään henkilötietojen lisäksi ilmoittavan vähintään ajoneuvonsa rekisterinumeron. Tekstiviestillä rekisteröidyttäessä asiakkaan edellytetään ilmoittavan ajoneuvonsa rekisterinumero. Muiden tietojen ilmoittaminen vastaamalla varmistusviestin kysymyksiin on vapaaehtoista, mutta vastaamalla osallistuu arvontoihin ja voi halutessaan tilata itselleen Nokian Renkaiden tuotteisiin ja palveluihin liittyviä viestejä.

Palvelun käyttäjäksi voi rekisteröityä myös soittamalla numeroon 0800 93911 ja valitsemalla vaihtoehdon 2. Puhelimitse rekisteröidyttäessä annetaan samat tiedot kuin verkkosivuillakin. Puhelimitse rekisteröityneellä asiakkaalla on pääsy omiin tietoihinsa vain puhelimitse. Ajoneuvon rekisterinumero toimii tunnisteena käytettäessä Hakka-turvaa ja sen tiepalvelua.

Mitä Hakka-turva korvaa?

Tapaturmaisesti korjauskelvottomaksi vaurioituneen Nokian Hakka- tai Hakkapeliitta -renkaan vaihtamisen uuteen samanlaiseen tai vastaavaan renkaaseen.

Miten osoitan olevani oikeutettu käyttämään Hakka-turvaa ja Hakka-turvan tiepalvelua?

Riittää, että olet rekisteröitynyt internetissä, puhelimessa tai tekstiviestillä ja voit todentaa renkaidesi ostopäivän em. ehtojen mukaisesti. Ennen 1.3.2014 rekisteröityneiden osalta riittää, että on rekisteröinyt renkaansa. Hakka-turvan tiepalvelussa kysytään aina ajoneuvon rekisterinumeroa, jonka perusteella tarkistetaan käyttäjän rekisteröityminen. Tiepalvelu- ja renkaan korvaustilanteessa kaikkien 1.3.2014 ja sen jälkeen renkaansa rekisteröineiden on todennettava renkaidensa ostopäivä. Rengasliikkeiden on tarkistettava puhelimitse, että käyttäjä on rekisteröitynyt, mikäli rekisteröityminen on tehty ennen 1.3.2014.

Kuuluvatko pakettiautojen Hakka- ja Hakkapeliitta-renkaat Hakka-turvan tiepalvelun piiriin?

Kaikki kulloinkin voimassaolevassa Hakka-turvakortissa luetellut Hakka- ja Hakkapeliitta-renkaat kuuluvat Hakka-turvan ja Hakka-turvan tiepalvelun piiriin. Luettelo päivitetään vuosittain.

Onko Hakka-turvan tiepalvelun käytölle muita rajoituksia kuin renkaan kulutuspinnan syvyys?

Ehdoton edellytys Hakka-turvan tiepalvelun käytölle on, että käyttäjä on rekisteröitynyt Nokian Renkaiden asiakkaaksi kahden viikon kuluessa renkaiden ostosta. Palvelu koskee vain ajoneuvoja, joissa on palveluun oikeuttavat Nokian Hakka- tai Hakkapeliitta-renkaat ja jotka on rekisteröity Nokian Renkaiden tietokantaan.

1.3.2014 tai sen jälkeen Nokian Renkaiden asiakkaaksi rekisteröityneen autoilijan tulee säilyttää renkaiden ostokuitti siten, että voi tiepalvelu- ja renkaankorvaustilanteessa todentaa renkaidensa ostopäivän.

Suosittelemme kuitin säilyttämistä ajoneuvossa yhdessä Hakka-turvakortin kanssa. Hakka-turva ja sen tiepalvelu koskevat vain edellä mainittujen sääntöjen mukaan Nokian Renkaiden tietokantaan rekisteröityjä ajoneuvoja, joissa on Hakka- tai Hakkapeliitta -renkaat.

Hakka-turvaa ja sen tiepalvelua voidaan hyödyntää enintään vuoden renkaiden ostopäivästä lukien (1.3.2014 tai sen jälkeen rekisteröityjen todennettava ostopäivä renkaiden ostokuittia näyttämällä), edellyttäen että renkaiden jäljellä oleva urasyvyys on vähintään neljä millimetriä.

Lisäksi edellytetään seuraavaa:

• rengas on asennettu oikein ETRTO:n tai STRO:n standardien mukaiselle vanteelle ja sitä on käytetty oikein
• rengasta ei ole ylikuormitettu ja rengaspaine on ajoneuvon valmistajan suositusten mukainen
• rengasta on käytetty normaaliolosuhteissa. Moottoriurheilussa, hätäajossa (ambulanssi, poliisiauto jne.) tai muussa erikoiskäytössä sattuneet rengasrikot eivät kuulu Hakka-tiepalvelun piiriin
• palvelu on voimassa enintään vuoden renkaiden ostopäivästä lukien, edellyttäen että renkaan jäljellä oleva urasyvyys on vähintään neljä millimetriä
• ilkivallasta aiheutuvat rengasrikot eivät kuulu Hakka-tiepalvelun piiriin.

Tarvitaanko renkaiden ostokuittia osoituksena oikeudesta käyttää Hakka-turvan tiepalvelua?

Hakka-turvan tiepalvelun käytön edellytyksenä on rekisteröityminen 1.3.2014 alkaen Nokian Renkaiden asiakkaaksi kahden viikon kuluessa renkaiden ostosta. Ennen 1.3.2014 rekisteröityneen autoilijan ei tarvitse säilyttää ostokuittia. 1.3.2014 tai sen jälkeen Nokian Renkaiden asiakkaaksi rekisteröityneen autoilijan tulee säilyttää renkaiden ostokuitti siten, että voi tiepalvelu- ja renkaankorvaustilanteessa todentaa renkaidensa ostopäivän. Suosittelemme kuitin säilyttämistä ajoneuvossa yhdessä Hakka-turvakortin kanssa. Jos palveluun rekisteröitymistä ei voida todentaa ja jos renkaiden ostosta ei palvelun käyttöhetkellä ole vielä kulunut kahta viikkoa, saa asiakas palvelun käyttöönsä maksuttomasti sillä ehdolla, että pystyy jälkikäteen todentamaan ostopäivän (kuitilla tms.) ja suorittaa rekisteröitymisen.

Miten auton myynti palvelun voimassaoloaikana vaikuttaa oikeuteen käyttää Hakka-turvan tiepalvelua?

Hakka-turvan tiepalvelua voidaan käyttää omistajan vaihtumisesta huolimatta, jos ajoneuvossa on palvelun käyttöön oikeuttavat Nokian Hakka- tai Hakkapeliitta -renkaat. Ajoneuvon myyntitapauksissa on suositeltavaa, että vanha omistaja poistaa ajoneuvon tiedoistaan ja uusi omistaja rekisteröi renkaat näiden alkuperäisen ostopäivän mukaan (eli sen päivän mukaan, jolloin renkaat ostettiin uusina).

Kuuluuko Hakka-turvan ja sen tiepalvelun piiriin venäläinen autoilija, jolla on Venäjältä ostetut Hakka- tai Hakkapeliitta-renkaat, jos rengasrikko sattuu Suomessa?

Hakka-turvan tiepalvelu koskee vain Suomessa, Ruotsissa tai Norjassa ostettuja Nokian Hakka- tai Hakkapeliitta -renkaita, jotka on rekisteröity Nokian Renkaiden tietokantaan.

Kuuluuko Hakka-tiepalvelun piiriin perä- ja asuntovaunut?

Perä- ja asuntovaunujen Nokian Hakka- ja Hakkapeliitta -renkaat kuuluvat Hakka-turvan ja Hakka-turvan tiepalvelun piiriin, jos ne löytyvät ostovuotensa Hakka-turvakortin luettelosta ja täyttävät muut Hakka-turvan piiriin kuuluville renkaille asetetut ehdot.

Kuinka monta rengasta on ostettava että saa Hakka-turvan?

Hakka-turva on voimassa jokaiselle yksittäisellekin renkaalle. Huom! Hakka-turvan piirissä korvattavan renkaan Hakka-turvan voimassaoloaika on sama kuin alkuperäisen renkaan Hakka-turvan. Korvattua rengasta ei rekisteröidä erikseen.

Rekisteröidäänkö korvattu rengas uudelleen eli mikä on korvatun renkaan turvan voimassaoloaika?

Hakka-turvan piirissä korvattavan renkaan Hakka-turvan voimassaoloaika on sama kuin alkuperäisen renkaan Hakka-turvan. Korvattua rengasta ei rekisteröidä erikseen.

Yleistä

Mitä eroa on Hakka-turvalla ja siihen liittyvällä tiepalvelulla?

Hakka-turva korvaa tapaturmaisesti rikkoutuneen renkaan ja Hakka-turvan tiepalvelu tarjoaa Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa teknistä apua ja tiepalvelua, kuten renkaanvaihdon tai hinauksen lähimpään Nokian renkaita myyvään liikkeeseen. Molempien käyttö edellyttää rekisteröitymistä Nokian Renkaiden asiakkaaksi etukäteen kahden (2) viikon kuluessa renkaiden ostopäivästä.

Kuinka aktivoin renkaideni Hakka-turvan?

Saat Hakka-turvasta eniten irti rekisteröitymällä Nokian Renkaiden asiakkaaksi. Asiakkaanamme voit hyödyntää Hakka-turvaa ja sen tiepalvelua. Valitse itsellesi sopiva tapa rekisteröityä: